Vertaal deze pagina naar:

DE SFINX VAN BALOCHISTAN

DE SFINX VAN BALOCHISTAN

In 2004 werd bij de voltooiing van de snelweg die Karachi verbindt met de havenstad Gwadar aan de Makran-kust van Pakistan een van de meest controversiële bouwwerken ter wereld onthuld: de Sfinx van Balochistan, gelegen in het Hingol National Park.

Van een afstandje lijkt dit bouwwerk opvallend veel op de Sfinx van Gizeh. Aan de voet ervan staat een tempel die in de rotsen is uitgehouwen en die nu lijkt op een hindoetempel. Dit suggereert dat de Sfinx boven een oud heiligdom uittorent.

De aanwezigheid van een Sfinx in Pakistan is verbijsterend, aangezien er geen gegevens zijn die erop wijzen dat de beschaving die de Sfinx van Gizeh bouwde, deze regio ooit heeft bereikt. Het bouwwerk heeft wat lijkt op de flappen van de Nemes-hoofdtooi van de farao's, herkenbare gezichtskenmerken en poten, volgens geleerde Bibhu Dev Misra, wat duidt op een oude, geëvolueerde beschaving.

Omgekeerd beweren de meeste geleerden dat de Sfinx van Balochistan een natuurlijke formatie is die door verwering is gevormd. Geen enkele specifieke opgraving of onderzoek heeft een van beide theorieën bevestigd, waardoor de structuur in mysterie gehuld blijft.

Is de Sfinx van Balochistan een natuurwonder of het overblijfsel van een oude beschaving? Als het door de mens is gemaakt, suggereert de erosie een zeer oude oorsprong. Zou de beschaving die de Sfinx van Gizeh heeft uitgehouwen, naar Pakistan zijn gemigreerd, gedreven door stijgende zeespiegels en woestijnvorming? Dit blijft een intrigerende mogelijkheid. Bron: klik hier

De Sfinx van Balochistan opnieuw bezocht: dronebeelden lossen het mysterie op

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

De Anunnaki van Babylon doen zich voor als onze goden! Het zijn babyeters, ze leven van babyoffers, vandaar Babylon!